juli 25, 2024

Maïspercelen monitoren met YaraPlus Atfarm

Melkveehouders hebben nu een krachtig hulpmiddel tot hun beschikking om de gezondheid en groei van hun maïspercelen te monitoren: YaraPlus Atfarm.
atfarm
atfarm

Deze innovatieve tool maakt gebruik van satellietbeelden om een gedetailleerd overzicht te bieden van de gewasontwikkeling vanuit de ruimte.

Naar YaraPlus Atfarm

Wekelijkse inzichten van bovenaf

Met YaraPlus Atfarm kunnen melkveehouders elke drie dagen nieuwe satellietbeelden ontvangen van hun percelen. , waarmee de ontwikkeling van het gewas nauwkeurig kan worden gevolgd. Hoewel direct bijsturen van de maïsteelt op basis van deze beelden niet mogelijk is, brengt het gebruik van satellietbeelden verschillende voordelen met zich mee.

Identificatie van onverwachte problemen

Dankzij de regelmatige updates en het gedetailleerde overzicht, kunnen melkveehouders problemen identificeren die anders wellicht onopgemerkt zouden blijven. Bijvoorbeeld, plekken met minder groeikrachtige maïs door te natte omstandigheden kunnen sneller worden gesignaleerd. Dit inzicht biedt de mogelijkheid om en problemen in een vroeg stadium aan te pakken

Historische data vergelijken

Een ander groot voordeel van YaraPlus Atfarm is de mogelijkheid om meerdere jaren terug te kijken. Gebruikers kunnen satellietbeelden vanaf 2019 raadplegen om de groei van maïs en andere gewassen op hun percelen te analyseren. Deze historische data biedt waardevolle vergelijkingsmogelijkheden. Melkveehouders kunnen zien of bepaalde afwijkingen in de gewasgroei consistent zijn op dezelfde locaties, of dat er veranderingen zijn die nader onderzocht moeten worden.

Onderzoek naar ondergrondse problemen

Als uit de beelden blijkt dat bepaalde delen van het perceel consequent minder goed presteren, kan dit aanleiding zijn voor verder onderzoek. Problemen zoals slechte ontwatering of ondergrondse afwijkingen kunnen aan het licht komen. Door deze plekken gericht te onderzoeken na de teelt, kunnen melkveehouders de oorzaken achterhalen en maatregelen nemen om de bodemgesteldheid en drainage te verbeteren.

YaraPlus Atfarm biedt melkveehouders een geavanceerd hulpmiddel om hun maïspercelen te monitoren en problemen vroegtijdig te identificeren. Door de mogelijkheid om historische data te vergelijken, kunnen ze patronen herkennen en gericht actie ondernemen om de gezondheid en opbrengst van hun gewassen te optimaliseren. In een sector waar efficiëntie en opbrengst cruciaal zijn, is de inzet van satelliettechnologie een waardevolle aanvulling voor elke vooruitstrevende melkveehouder.

Voor meer informatie over YaraPlus Atfarm en hoe het uw bedrijf kan ondersteunen, kunt u meer informatie vinden op YaraPlus.nl/Atfarm. Ook kunt u daar direct een account aanmaken en YaraPlus Atfarm gratis gebruiken.