juli 02, 2024

YaraPlus GrassN, ook voor latere snedes

Dit voorjaar is anders dan anders, vooral gekenmerkt door veel regen. Deze onbestendige weersomstandigheden hebben op veel plaatsen geleid tot zwaardere snedes met een laag ruw eiwitgehalte.
maaien
maaien

Voor melkveehouders is het daarom cruciaal om al aan de tweede snede te denken, en daarbij biedt YaraPlus GrassN een uitstekend hulpmiddel om dit tekort te compenseren met een latere snede die een hoger ruw eiwit bevat.

YaraPlus GrassN ondersteunt uw graslandbeheer door per perceel een overzicht te bieden van de optimale bemesting. U ontvangt advies over het beste moment voor de eerste gift en maximaliseert de benutting van stikstof, zwavel en fosfaat. Het platform biedt inzicht in stikstofefficiëntie en ruweiwitontwikkeling, en adviseert over het optimale maaimoment gebaseerd op uw specifieke doelstellingen.

Met YaraPlus GrassN kunt u diverse soorten meststoffen gebruiken, niet alleen Yara meststoffen. We raden echter aan om kritisch te kijken naar welke meststof u inzet. Kwaliteit voor een goede strooibaarheid en eventueel met selenium voor gezonde koeien. In YaraPlus GrassN kunt u eenvoudig zien wat het gebruik van verschillende meststoffen voor uw perceel betekent.

Wat te doen qua planning voor de latere snede? Als u al heeft geoogst, bekijk dan hoe het gras zich verder ontwikkelt in de groeicurve in GrassN. In de groeicurve kunt u het verloop van het ruw eiwit en de drogestofopbrengst in de komende periode aflezen. Aan de rechterzijde is het drogestofniveau per hectare af te lezen, terwijl aan de linkerzijde het ruw eiwitgehalte per kilogram drogestof te zien is.

Met behulp van deze gegevens kunt u het ideale oogstmoment bepalen. Bij een bedrijfsspecifiek rantsoen voor de koeien hoort een bepaald optimaal ruw eiwitgehalte. Door te variëren met meststofsoorten, hoeveelheden en maaimomenten is het mogelijk om dichter bij het optimale gras te komen dat bij uw bedrijf past.

Met YaraPlus GrassN aan uw zijde heeft u de mogelijkheid dat gras te oogsten wat past bij uw bedrijf en rantsoen. Maak nu gratis een account aan op YaraPlus (www.YaraPlus.nl of www.YaraPlus.be) ons nieuwe platform waar ook YaraPlus GrassN te vinden is, en houd uw grasgroei van uw percelen bij aan de hand van uw eigen doelstellingen.